Ma Dalton opent restaurant in El Remo

 
Restaurant El Reme in El RemoIn het jaar 2015 werd er op La Palma een plan bekend gemaakt waarin stond dat in het dorpje El Remo een aantal van de huisjes gelegen aan de oceaan, die zonder toestemming werden gebouwd, moesten verdwijnen.

Zonder pretenties puur genieten

 

Twee van de drie visrestaurantjes aan de kust stonden op de gevreesde lijst. Het eten was er ongecompliceerd en de sfeer ongedwongen. Lekker primitief zonder pretenties en puur.


 
 
 
Terras restaurant El Reme in El Remo

Om aan te geven dat er niet met de beleidsmakers valt te spotten werden de geliefde restaurantjes van het rommelige kustplaatsje als eerste afgebroken.

 
Wat overbleef was een enorme leegte en een mistroostige weemoed naar de charme van eten aan zee tijdens ondergaande zon in een van de provisorisch gemaakte chiringuitos van El Remo.


De bezoekers van de populaire restaurants in El Remo voelden zich bestolen van hun favoriete plekje op het eiland om bij ondergaande zon te dineren. 

 
 
Ma Dalton is back in town
De beleidsmakers deden de belofte dat er in het nieuwe plan ook ruimte zou zijn voor enkele restaurants. 
 
Eind 2016 werd het eerste restaurantje in El Remo opnieuw geopend. De eigenaresse van het voormalige restaurant Aterure en haar dochter runnen samen de kiosco Reme op palen. Na meer dan een jaar afwezigheid zijn ze met vernieuwde energie en goede voornemens van start gegaan.
 
Ma Dalton is inmiddels gestopt met het roken van sigaren (op doktersadvies) en belooft alle gasten die het restaurant bezoeken om dezelfde hoge kwaliteit te bieden als voorheen zonder de prijzen te verhogen.
 
De bediening gaat uniform gekleed en er wordt nog gezocht naar iemand voor in de bediening die minstens drie talen spreekt.
Calamares en verse vis aan zee in El Remo
Kiosco Reme: 0034 695151756
Geopend van 12 tot 22 uur. Op woensdag gesloten.
Het reserveren van een tafeltje is aan te bevelen.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version