La Palma weer compleet met restaurant Kiosco 7

Restaurant aan zee in El Remo, La Palma westen.

Zaterdag 22 april  is het populaire restaurant Kiosco 7 heropend voor het eten van verse vis tijdens ondergaande zon. Goede berichten doen op La Palma snel de ronde. We hebben direct een tafeltje gereserveerd.

 

Kiosco 7 in El Remo heropend!

 
 
Het restaurant Kiosco 7 Islas dat met de naastgelegen restaurants El Calamar en Aterure in 2015 moest worden afgebroken door het departement van de kust (la Costa), gaat verder met dezelfde crew al voorheen. 
Restaurant Kiosko 7 in El Remo, La Palma
We bestelden de tomaten mozzarella salade om mee te beginnen, tonijnkroketjes, kabeljauw, een weelderige salade en natuurlijk de papas arrugadas en mojo.


De gerechten waren smakelijk en verfijnd, zoals we dat ons herinneren van voor de sluiting van Kiosco 7 Islas. Het nagerecht werd gepresenteerd met een orchidee.


Veranderingen zijn er ook. Het restaurant heeft 9 tafeltjes minder en zal onder de naam Kiosco 7 verder gaan. De grootse verandering is de gedaanteverwisseling van het uiterlijk van het visrestaurant.
Lekker eten aan zee op La Palma

Het ontwerp van het nieuwe restaurant werd door het departement van de kust gebonden aan strenge voorwaarden, regels en afmetingen. Een van de voorwaarden was dat het restaurant op palen moest worden gebouwd.


Een architect uit Gran Canaria heeft binnen de strenge regels voldoende ruimte ontdekt om een futuristisch gebouw te ontwerpen waar de komende tijd op La Palma nog veel over zal worden gesproken. Kiosco 7 is op La Palma zijn tijd ver vooruit.

 

Reserveren kan via de whatsapp bij Ely: 0034646458155

Het vernieuwde restaurant Kiosko 7

Restaurant EL Reme in El Remo

 
Restaurant El Reme in El RemoIn het jaar 2015 werd er op La Palma een plan bekend gemaakt waarin stond dat in het dorpje El Remo een aantal van de huisjes gelegen aan de oceaan, die zonder toestemming werden gebouwd, moesten verdwijnen.

Zonder pretenties puur genieten

 

Twee van de drie visrestaurantjes aan de kust stonden op de gevreesde lijst. Het eten was er ongecompliceerd en de sfeer ongedwongen. Lekker primitief zonder pretenties en puur.


 
 
 
Terras restaurant El Reme in El Remo

Om aan te geven dat er niet met de beleidsmakers valt te spotten werden de geliefde restaurantjes van het rommelige kustplaatsje als eerste afgebroken.

 
Wat overbleef was een enorme leegte en een mistroostige weemoed naar de charme van eten aan zee tijdens ondergaande zon in een van de provisorisch gemaakte chiringuitos van El Remo.


De bezoekers van de populaire restaurants in El Remo voelden zich bestolen van hun favoriete plekje op het eiland om bij ondergaande zon te dineren. 

 
 
Ma Dalton is back in town
De beleidsmakers deden de belofte dat er in het nieuwe plan ook ruimte zou zijn voor enkele restaurants. 
 
Eind 2016 werd het eerste restaurantje in El Remo opnieuw geopend. De eigenaresse van het voormalige restaurant Aterure en haar dochter runnen samen de kiosco Reme op palen. Na meer dan een jaar afwezigheid zijn ze met vernieuwde energie en goede voornemens van start gegaan.
 
Ma Dalton is inmiddels gestopt met het roken van sigaren (op doktersadvies) en belooft alle gasten die het restaurant bezoeken om dezelfde hoge kwaliteit te bieden als voorheen zonder de prijzen te verhogen.
 
De bediening gaat uniform gekleed en er wordt nog gezocht naar iemand voor in de bediening die minstens drie talen spreekt.
Calamares en verse vis aan zee in El Remo
Kiosco Reme: 0034 695151756
Geopend van 12 tot 22 uur. Op woensdag gesloten.
Het reserveren van een tafeltje is aan te bevelen.
 

Laatst bijgewerkt op maandag 01 mei 2017 10:19

Hits: 1790

Wandeling door de Barranco de la Madera

Avontuurlijke wandeling door een kloof in het oosten van La Palma. Rondwandeling vanaf het kerkje Las Nieves.
 

De wandeling door de kloof Madera vanaf het bedevaartskerkje Las Nieves is een avontuurlijke wandeling. Het wandelpad voert door een diepe kloof die met iedere stap mooier en indrukwekkender wordt. Vooral in de lente is het hier magnifiek met een enorme diversiteit aan planten en kruiden.


De wandeling komt uit bij een watergalerij en loopt dan terug boven de kloof door een aantal tunnels. De naam van de kloof is de Barranco de la Madera. Het is nog een van de vele niet ontdekte geheimen van La Palma.

Organisatie: zaklantaarn aan te bevelen maar niet noodzakelijk. Niet aan de wandeling beginnen tijdens regen of na heftige regenval. Ga niet alleen op pad!
Pas op: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Startpunt: Parkeer je auto bij het kerkje van Las Nieves.
Ga vanaf de bar en restaurant Las Nieves met de trap naar beneden en steek de weg over. Links bevindt zich een tunnel. Het pad begint rechts, net voorbij het geasfalteerde parkeerplaatsje bij de glasbak (niet meer dan 100 meter rechts van de tunnel) en loopt vanaf daar de brede kloof binnen.

Het pad gaat gedurende twee uur langzaam omhoog. Op het verste punt van de wandeling sta je voor een steile muur waar vroeger een waterval geweest moet zijn.
Zoek het pad aan de linkerkant van de kloof. Dit pad gaat bovenlangs terug door een watertunnel met lichtgaten. 

Na enkele kilometers gaat het pad over de kam en aan de andere kant van de berg terug door een pijnbos met uitzicht op Santa Cruz.
Wandelen op La Palma door de kloof Madera
Vegetatie van het laurierbos
Wandeling door het natuurgebied Barranco de la Madera
Wandelpad langs de steile rotswand
Avontuurlijke wandeling
Avontuurlijke wandeling in het oosten van La Palma
De wandeling gaat door een tunnels langs een waterkanaal
Barranco de la Madera
De wandeling start en eindigt bij het kerkje Las Nieves en komt voorbij een prachtig gelegen huis
Kaartje Barranco Madera


Informatie over de La Palma reisgids met meer dan 60 wandelingen
Algemene informatie wandelen op La Palma
Vakantiehuizen op La Palma

Laatst bijgewerkt op zondag 21 september 2014 12:16

Hits: 3342

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt op dinsdag 06 mei 2014 12:57

Hits: 231

La Bajada, de processie van de beschermheilige van  La Palma

 
 

Eenmaal in de vijf jaar verlaat Nieves, de beschermheilige van La Palma haar zilveren troon en wordt zij in een gouden draagbaar uit het kerkje gedragen. Tienduizenden Palmeros met tranen van ontroering in hun ogen volgen haar in een lange processie tot in Santa Cruz.Het stadje is prachtig versierd en de straten zijn vol met opgetogen mensen. Een maand lang is het feest, waarna de heilige maagd van de sneeuw weer wordt teruggebracht om vanuit haar heiligdom wonderen te blijven verrichten. Viva la Virgin!


Het kan geen enkel kwaad om een bezoek te brengen aan het oude bedevaartskerkje. Steek een kaarsje aan en doe een wens. Behalve de maagd van de witte sneeuw vind je in dit kleine heiligdom Vlaamse beeldhouwwerken, schilderijen, edelsmeedkunst en juwelen van onschatbare waarde.Nuestra SeƱora de las Nieves, de heilige maagd van de witte sneeuw, heeft op La Palma vele, vele wonderen verricht. De volgende processie vindt plaats in augustus 2015.

 

 

Las Nieves, de heilige maagd van La Palma
 
Processie Las Nieves
 
Las Nieves verlaat het bedevaartskerkje
 
De heilige maagd verlaat het kerkje
 
Processie Las Nieves
 
De beschermheilige van La Palma
 
La Bajada
 
Las Nieves
 
De heilige wordt door de straten van Santa Cruz gedragen
 
De processie in Santa Cruz

Laatst bijgewerkt op donderdag 02 oktober 2014 11:06

Hits: 2212

1 rij

Laatst bijgewerkt op zaterdag 31 mei 2014 09:14

Hits: 206

Subcategorieƫn

Desktop version