Met een kajak op de Atlantische Oceaan voor de kust van La Palma bekijk je het eiland met andere ogen. Na het strand achter je te hebben gelaten rijst La Palma als een machtige vulkaanrots vanuit de oceaan steil omhoog


Kajakken op de oceaanKleine baaitjes en door de oceaan uitgehouwen grotten worden binnen gepeddeld. Laat je wiegen op de deining van de oceaan en ga de fysieke strijd aan met de kracht van het water. Voor de één een totaal nieuwe ervaring voor een ander het beoefenen van sport.

Kanovaren langs de kust van La Palma.

De altijd opgewekte gids Axel kent de oceaan rond La Palma al langer dan 25 jaar van binnen als duiker en als kanovaarder van buiten. Er worden geen onnodige risico´s genomen. De kajaks kunnen niet zinken en iedereen draagt een zwemvest. Beginners kunnen een kajak-tour boeken van een uur. Wie fit en sterk is gaat voor de lange tour van 4 uur met picknick. 

Onze neef Nick op de Atlantische Oceaan.

Het startpunt is het strand van Puerto Naos. Op dagen met een sterke branding in het westen kan worden uitgeweken naar Los Cancajos in het oosten van La Palma. Afhankelijk van de stroming van de oceaan wordt bepaald waar de opstapplaats zal zijn, meld je daarom in de dagen voor aanvang van de tour bij de gids Axel.

Introductietour van 1 uur: € 18
Tour van 2 uur: € 28
Grote tour van 4 uur met picknick: € 48
Tweepersoonskajak: 10 % korting
Kinderen 6 - 11 jaar: halve prijs.

Geef je op bij Axel: 0034- 661905711

Kort verslag van een korte tour. Per telefoon hebben we met Axel het tijdstip en de opstapplaats van onze kajaktour bepaald. De kano´s lagen al klaar op het strand van Puerto Naos zodat we direct konden beginnen na een korte uitleg van de gids.

Na de branding met succes te zijn overgevaren kalmeerde het water in een zachte deining. Tijdens de tour voeren we een grot binnen. Het geluid van de oceaan klotste en kolkte onheilspellend tegen de rotswand, een spannend moment. Axel hield ondertussen alles en iedereen goed in het oog en bleek ook zelf veel plezier te hebben in het kanovaren.

We hadden gekozen voor de korte tour zodat we na een uur peddelen wederom de branding mochten trotseren. En terwijl ik dit stukje schrijf vraag ik me ineens af wat het verschil is tussen een kano en een kajak.
Wij allemaal samen op de groepsfoto.
La Palma met Oceaanzicht Wat is volgens de Dikke van Dale het verschil tussen een kano en een kajak? 
Een kajak is eenpersoonsvaartuigje van de Eskimo´s voor de visvangst, bestaande uit een houtenraamwerk, geheel met zeehondenvel overtrokken en met een opening in het bovenvlak die nauwkeurig om het middel van de inzittende persoon sluit. 
Een kano is volgens de Dikke van Dale een bootje, uit een uitgeholde boomstam gemaakt, zoals West-Indische indianen en andere natuurvolken gebruikten.

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version