Paardrijden op La Palma, op de rug van een paard naar de rand van de krater

Paardrijden wordt op La Palma door meerdere kleinschalige maneges aangeboden. Het aanbod is echter bijna altijd gericht op vaste groepen in de middaguren. Er zijn maar weinig maneges gelegen aan de ruiterpaden en het organiseren van een rit voor iemand die niet bekend is op La Palma is lastig. 

 


Zachtaardige IJslandse paarden

 

 

We hadden al wel eens gehoord over een enthousiaste Zweedse met zachtmoedige paarden in de omgeving van Tijarafe, maar ons pad had zich nog nooit gekruist. De ontmoeting met Maria-Louisa is het goede nieuws voor iedereen die wil gaan paardrijden op La Palma.

De ogen van Maria-Louisa beginnen te twinkelen zodra ze begint te praten over haar paarden. Ze gaat zo liefdevol en vertrouwd met haar paarden om dat het me moeite kostte om toe te geven dat ik paarden eng vind, een fobie die ik waarschijnlijk heb opgelopen toen ik als 7 jarige tijdens mijn eerste schoolreisje naar Ponypark Slagharen van een steigerende pony ben gevallen. Deze angst voor paarden was ik kwijt bij het zien van deze zachtmoedige IJslandse paarden. Mijn eerste tocht  heb ik inmiddels achter de rug. 

Na een korte uitleg over hoe je een paard kunt sturen en remmen gingen we van start. Omdat het voor mij de eerste keer was mocht ik op het kleinste paardje.

Paardrijden op La Palma met Maria-Louisa
 
Het pad vanaf de manege gaat steil omhoog en komt uit op een horizontaal stuk weg waar de groep paarden een stuk in galop gingen. Via een bergpad, waar ik mijn paard aan de teugels nam, kwamen we aan op de rand van de krater. Op deze prachtige plek hielden we stil voor een pauze en een eenvoudige picknick met wortels uit de tuin van Maria-Louisa en chocola uit de buurtsuper. Op de weg terug zat ik ontspannen op mijn paard en voelde ik me voor even een cowboy op La Palma.
 
Paardrijden op La Palma voor beginners, gevorderden en kinderen.


Paardrijtochten in de bosrijke omgeving van Tijarafe, een echte aanrader!

Geschikt voor: beginners, gevorderden, kinderen, gehandicapten, en voor mensen zoals ik met angst voor paarden.1 uur: € 28
2 uur: € 45 inclusief een kleine picknick.
3 uur: € 60 inclusief een kleine picknick.
4 uur: € 75 inclusief een kleine picknick.


Stuur voor vertrek een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of naar Maria-Louisa Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (engels).

 
Het landschap gezien vanaf de rug van een paard. Paardrijden in de buurt van Torre el Time, Tijarafe. Paardrijden voor iedereen op La Palma.

Paardrijden op La Palma op IJslandse paarden.

La Palma, vakantiehuizen Gasten van Oceaanzicht ontvangen bij aankomst op La Palma extra informatie over bijzondere ontmoetingen en activiteiten. Boek ook de auto via Oceaanzicht en ontvang de reisgids gratis thuis gestuurd.

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version