Yvan maakt bijzondere foto´s. Hij doet dat met vliegers, hoogstatieven en met een speciale camera waarmee panoramafoto´s gemaakt worden. Deze panoramafoto´s geven de kijker het gevoel deel uit te maken van het landschap. Samen maakten we de rondreis om bijzondere locaties te fotograferen.

 

 

Panoramafoto`s La Palma

 

 

De panoramafoto`s worden tijdelijk niet weergegeven.

 

La Palma panorama foto´s, Yvan.
La Palma, panorama vanaf Pico de Bejenado
Velen werden geroerd door het uitzicht vanaf de Pico Bejenado. Op de top van deze vulkaan, onder het kruis, bevindt zich beschermd tegen regen, wind en zon, een notitieboek met reacties van wandelaars. Menigeen vroeg hier zijn geliefde ten huwelijk. De terugreis is misschien nog wel mooier dan de heenreis, met alles gezien vanaf de andere kant.
 
La Palma, foto Cumbrecita
Het pad dat van de Cumbrecita tot in de krater daalt is te gevaarlijk voor woorden. Het bergpad versmalt zich langs een afgrond meer dan 700 meter loodrecht naar beneden. In het begin hangen er nog kettingen voor de onzekere wandelaars, maar deze ontbreken vreemd genoeg op plaatsen waar het pad niet breder dan een voetzool breed is. 
 
La Palma, panorama foto, San Andres
Midden op het pittoreske dorpsplein van San Andres staat het oudste kerkje van La Palma. In een donkere hoek zijn lichaamsdelen van was te zien. Deze werden door familieleden en zieken naar de kerk gebracht in de hoop dat de corresponderende lichaamsdelen zouden genezen. Een tuinman harkt de blaadjes van het pad, zijn twee collega´s kijken toe. 
 
La Palma, panoramafoto Tablado
Mijn plan was om de mannen bij het barretje in Franceses voor altijd te vereeuwigen, mannen met koppen getekend door het harde leven op het boerenland. In ruil voor een kiekje beloofde ik ze een drankje aan de bar. Een voor een vertrokken de mannen en niet veel later stonden wij alleen met onze camera in de aanslag in het straatje naast de bar. 
 
La Palma, panorama foto zoutvelden
In het zuiden van La Palma, waar twee verschillende stromingen elkaar ontmoeten, beukt helder zeewater met groot geweld tegen de rotskust. In de zoutvelden komt het water pas tot rust. De Salinas liggen vredig te verdampen in de brandende zon tot alleen het zout nog tastbaar is.
 
La Palma panorama foto, Santo Domingo
De kerk van Santo Domingo is inmiddels een maatje te groot en het gemeentehuis met zijn marmeren trappen te ambitieus. Veel beter is het toeven in het barretje Santi waar de oude mannen van het dorp je verhalen kunnen vertellen over hun emigratie naar Cuba en Venezuela. En hun terugkeer!
 
La palma, virtualtour, begraafplaats Santo Domingo
De deur van het kerkhof van Santo Domingo staat open. De stilte is beklemmend en indringend, de doden zwijgen. Achter iedere grafzerk rust een onbekend verhaal. Met veel onbeantwoorde vragen zal je de deur bij het verlaten van het kerkhof achter je sluiten. 
 
La Palma, foto panorama Fajana, zwembekkens
Zwembekkens Fajana. In het groene noorden rijst het eiland La Palma steil omhoog uit de Atlantische oceaan. Het ruige landschap is doorsneden met diepe kloven. Eeuwenoude lavastromen vormen hier aan de kust de natuurlijke zwembekkens Fajana.
 
La Palma, foto laurierbos, Los Tilos
De passaatwolk wordt in het noordoosten van La Palma tegen de steile berghellingen omhoog gestuwd. Een bijna ondoordringbaar laurierbos wacht hier geduldig om de fijne nevel te laten condenseren op haar groene bladerdak. Terwijl hier de vruchtbare aarde wordt bevochtigd, schijnt aan de andere kant van de berg de zon. 
 
La Palma, foto Puntagorda, haventje
Puntagorda, El Puerto. We reisden vanuit het oosten via het noorden met de zon mee naar het westen. De zon zakte langzaam en vergrootte zich tot een vurige bol en zette alles in een vurig licht. Een visser staarde onverstoorbaar naar zijn dobber, en voor de twee geliefden begon eindelijk de nacht.
 
La palma, 360 foto`s, Roque de los Muchachos
De natuur op de hoogste toppen van La Palma is zo groots en machtig. Vanaf hier is zowel het noorden, zuiden, westen en oosten van La Palma te zien, voor je voeten opent zich een enorme krater, de oceaan is groter dan het zicht bevatten kan. Telescopen speuren miljarden lichtjaren ver het heelal in. 
 
La Palma, foto, hart van de krater
In korte tijd groeide La Palma vanaf de bodem van de oceaan tot een torenhoge vulkaan op een veel te smalle sokkel. Totdat een miljoen jaar geleden de gehele top van de vulkaan met groot geweld de oceaan in donderde. Het litteken hiervan is tot op de dag van vandaag in het landschap zichtbaar in de vorm van de tweeduizend meter diepe erosiekrater Caldera de Taburiente.
 
La Palma, piratenkloof, panorama
Wie goed zoekt, vindt nog sporen van de laatste piraten op La Palma; op de smalle terrasjes voor de steil tegen de bergwand gebouwde huisjes in de piratenkloof van Tijarafe, zijn broodkruimels, lege visblikjes en kaarsen te vinden; op de kade en in de grot ligt een verlaten sloep. Het bewijs van de recente aanwezigheid van piraten op deze sinistere plek! 
 
La Palma, strand van Tazacorte
De kans om in Europa de zon te gaan zien is in Tazacorte het grootste. De reden waarom het nog niet wordt overlopen door massa`s toeristen is misschien wel de kleur van het zwarte strand. En terwijl de massa op andere Canarische eilanden hutjemutje de zon zoekt, geniet je hier van de rust, de ruimte en de zon!
 
La Palma, Los llanos, Plaza Chica
Op de Plaza de España van Los Llanos zoemt het leven en is het eenvoudig om in te voegen. Achter de kerk is een klein plein met een fontein, omgeven door palmen en geurende bloemen. Een kleine Hof van Eden waar menig jongeling van La Palma zijn lang gedroomde eerste liefdeszoen in praktijk heeft gebracht. Niet storen!
 
La Palma, panorama Santa Cruz
In de zestiende eeuw groeide Santa Cruz uit tot de derde grootste wereldhaven. Rijk beladen schepen voeren voorbij en gingen voor anker. In het centrum van de stad klopt nog steeds het religieuze hart, Iglesia El Salvador.
 La Palma met Oceaanzicht Bezoek de website van Yvan van Hooickx voor meer informatie over panoramafoto´s http://www.360vt.

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version