La Palma weer compleet met restaurant Kiosco 7

Restaurant aan zee in El Remo, La Palma westen.

Zaterdag 22 april  is het populaire restaurant Kiosco 7 heropend voor het eten van verse vis tijdens ondergaande zon. Goede berichten doen op La Palma snel de ronde. We hebben direct een tafeltje gereserveerd.

 

Kiosco 7 in El Remo heropend!

 
 
Het restaurant Kiosco 7 Islas dat met de naastgelegen restaurants El Calamar en Aterure in 2015 moest worden afgebroken door het departement van de kust (la Costa), gaat verder met dezelfde crew al voorheen. 
Restaurant Kiosko 7 in El Remo, La Palma
We bestelden de tomaten mozzarella salade om mee te beginnen, tonijnkroketjes, kabeljauw, een weelderige salade en natuurlijk de papas arrugadas en mojo.


De gerechten waren smakelijk en verfijnd, zoals we dat ons herinneren van voor de sluiting van Kiosco 7 Islas. Het nagerecht werd gepresenteerd met een orchidee.


Veranderingen zijn er ook. Het restaurant heeft 9 tafeltjes minder en zal onder de naam Kiosco 7 verder gaan. De grootse verandering is de gedaanteverwisseling van het uiterlijk van het visrestaurant.
Lekker eten aan zee op La Palma

Het ontwerp van het nieuwe restaurant werd door het departement van de kust gebonden aan strenge voorwaarden, regels en afmetingen. Een van de voorwaarden was dat het restaurant op palen moest worden gebouwd.


Een architect uit Gran Canaria heeft binnen de strenge regels voldoende ruimte ontdekt om een futuristisch gebouw te ontwerpen waar de komende tijd op La Palma nog veel over zal worden gesproken. Kiosco 7 is op La Palma zijn tijd ver vooruit.

 

Reserveren kan via de whatsapp bij Ely: 0034646458155

Het vernieuwde restaurant Kiosko 7

Restaurant EL Reme in El Remo

 
Restaurant El Reme in El RemoIn het jaar 2015 werd er op La Palma een plan bekend gemaakt waarin stond dat in het dorpje El Remo een aantal van de huisjes gelegen aan de oceaan, die zonder toestemming werden gebouwd, moesten verdwijnen.

Zonder pretenties puur genieten

 

Twee van de drie visrestaurantjes aan de kust stonden op de gevreesde lijst. Het eten was er ongecompliceerd en de sfeer ongedwongen. Lekker primitief zonder pretenties en puur.


 
 
 
Terras restaurant El Reme in El Remo

Om aan te geven dat er niet met de beleidsmakers valt te spotten werden de geliefde restaurantjes van het rommelige kustplaatsje als eerste afgebroken.

 
Wat overbleef was een enorme leegte en een mistroostige weemoed naar de charme van eten aan zee tijdens ondergaande zon in een van de provisorisch gemaakte chiringuitos van El Remo.


De bezoekers van de populaire restaurants in El Remo voelden zich bestolen van hun favoriete plekje op het eiland om bij ondergaande zon te dineren. 

 
 
Ma Dalton is back in town
De beleidsmakers deden de belofte dat er in het nieuwe plan ook ruimte zou zijn voor enkele restaurants. 
 
Eind 2016 werd het eerste restaurantje in El Remo opnieuw geopend. De eigenaresse van het voormalige restaurant Aterure en haar dochter runnen samen de kiosco Reme op palen. Na meer dan een jaar afwezigheid zijn ze met vernieuwde energie en goede voornemens van start gegaan.
 
Ma Dalton is inmiddels gestopt met het roken van sigaren (op doktersadvies) en belooft alle gasten die het restaurant bezoeken om dezelfde hoge kwaliteit te bieden als voorheen zonder de prijzen te verhogen.
 
De bediening gaat uniform gekleed en er wordt nog gezocht naar iemand voor in de bediening die minstens drie talen spreekt.
Calamares en verse vis aan zee in El Remo
Kiosco Reme: 0034 695151756
Geopend van 12 tot 22 uur. Op woensdag gesloten.
Het reserveren van een tafeltje is aan te bevelen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version