Vissen op La Palma

De kans dat je mij zal aantreffen met een hengel in de hand is uiterst klein. Met een gemiddelde van nog geen één keer in de drie jaar krijg ik het op de heupen en wordt er visvoer ingeslagen en de hengel gereed gemaakt.

 

 

 

Vis op de barbecue

 
 
Fantaserend over een grote vangst en een barbecue in de avond, daal ik met mijn zoon af naar de kust waar we enthousiast onze dobbers in het water werpen. 


Soms vangen we met veel geluk wel eens een dorada of een ander visje waarvan we de naam niet kennen. Bijna altijd is de vangst nihil en heb ik het brood dat als lokaas diende, uit verveling maar zelf opgegeten. 


Wij zijn beginnende amateurs en zullen waarschijnlijk nooit verder komen dan deze status. Om je toch waardevolle informatie te kunnen geven over het vissen op La Palma ben ik te rade gegaan bij een ervaringsdeskundige.
 Vissersboten voor de kust van La Palma. Foto: Wim del Arte.
 Visjes in de haven van Tazacorte (foto: Wim del Arte) Een toerist die tijdens zijn vakantie een beetje vist wordt vergeven, dat hij niet in het bezit is van de juiste visvergunning. Maak niet de fout om je hengel uit te werpen in het reservaat Reserva Marina dat gelegen is tussen El Remo en El Faro, de boetes zijn hoog!

La Palma is een steil eiland en het gaat rondom vrij snel naar een diepte van meer dan 3 km. Er zijn vrijwel geen riffen die de vis vasthouden. La Palma moet het hebben van de hoeveelheid aasvis rond het eiland waardoor de migrerende grote rovers hier blijven hangen. 

Pas op! Als je vanaf de rotsen vist wees dan wel heel voorzichtig. Uit het niets komt er af en toe een golf die groter is dan de rest en meters hoger tegen de rotsen aankruipt. Je zult niet de eerste zijn die...
Vanaf eind augustus kunnen de grote gepen bij het eiland arriveren.  Op een aantal plaatsen rond het eiland blijven dan kleinere scholen geep tot in maart hangen. Maar de piekmaanden zijn normaal gesproken september, oktober en november. De gepen worden op hun beurt weer belaagd door amberjack en wahoo. 

Vanaf het strand kunnen soms kleine haaitjes gevangen worden tot een lengte van maximaal een meter. Deze rond het eiland geboren puppy’s zwemmen vaak in kleine groepjes van dezelfde leeftijd. 

Verder zijn er vanaf het strand vooral wat zeebrasemachtige en kleine zeebaars te vangen.
 Vissen vanuit een bootje op la Palma (foto: Wim del Arte)
Voor de kantvisserij wordt een lange 60-grams spinhengel geadviseerd en een lange matchhengel. Met deze twee stokken kun je alle kanten op. Aas is te verkrijgen in de supermarkt. Pota, chipirones en ongekookte camerones (garnalen). Hiermee kun je tal van snapper, grouper en makreelachtigen vangen vanaf de rotsen. Vanaf eind augustus kunnen de grote gepen bij het eiland arriveren. Informatie vissen: R.Flohil. 
 Vissen op La Palma. 
 Pay.off huizen.oranje

La Palma Oceaanzicht

Calle Taburiente 6
38750 El Paso, La Palma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
La Palma
La Palma Vakantiehuizen
Stel een vraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desktop version